[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A karmának igenis van humorérzéke

Pl. amikor a háborús bűnös egy alternatív természetgyógyászati központban húzza meg magát - nem, nem ápoltként, hanem dolgozóként... Ha náci lenne, nyilván Dél-Amerikában rebootolt volna egy drága magánklinikán, de ő a térség szülötte. Arra vonatkozóan elég hiányos a tájékoztatás - és ilyenkor mindig feltámad bennem a paranoia és az ezzel együtt járó összeesküvés-elméletes kényszer-, hogy milyen poszton gyógyította a népet (talán olyanokat is, akik a háborúba vagy a hozzátartozóik elvesztésébe roggyantak bele), ez az infó azért tolna egyet a dolog pikantériáján, de az ötlet - már ha nem felröptetett álhír- sztem zseniális, akárki fejéből pattant ki. Az már sztem urban legend, de megér egy hollivúdi forgatókönyvet, hogy versekkel adott hírt magáról, és olyan tájat festett le bennünk, amelyből arra egyáltalán nem következtettek, hogy egy köpésre tanyázik Belgrádtól...haha.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A karmának nincs humorérzéke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Tedd fel magadnak a kérdést, "hogy ki vagyok én?" Aztán azt, "és ezt ki kérdezi?"!

Válasz

Komlósi Gábor üzente 13 éve

A lét és nemlét nem ugyanaz és nem mindkettő és nem is olyan amelyik nem mindkettő!

Válasz

Karma Gyurme Szenge -Laci- üzente 14 éve

Kedves Andor!
Bár ahogy látom, törölt felhasználó már, azért írok egyet ide. A véleményem ön mellett és egy kicsit ellen szól. Mellette azért, mert tényleg hobbi-vá válik, üres frázisokká korcsosulnak a mély felismerést rejtő bölcs mondatok.... ugyanakkor ha rendelkezik több rendszerből (a buddhizmuson belül) ismeretekkel, akkor jól kell tudnia, hogy pusztán az én-tudat áttörésére gyakorta vajmi kevés, sőtt, paranoia állapotot idéz elő, ha folyton azt vizsgálom, hogy ki az az én. Ezen kívül számtalan út létezik, a test 72.000 energiapályáját megtisztítva is előtörhet a megvilágosodás, a megfelelő útmutatások és gyakorlás jegyében persze, avagy ott az azonosulás útja, szintén élő átadáshoz kötött. A dzogcsen mély felismerésének útja, illetve ez a shnié-lhaktong, avagy elemző megközelítés is, amit feljebb említett. Nem kell ennyire drasztikusnak lenni, ugyanakkor minden tiszteletem, ez egy szükséges pofon volt az egó számára. :)... még ha talán több kommentárt is igényelne, mert a példamutatás mindig is hathatósabb és ragadósabb volt, mint az egó ilyetén kettészelése. Ez hamarabb ébreszt sértett büszkeséget, mint belátást.
Üdv!
Laci

Válasz

Tompa László üzente 14 éve

S ez igaz,,a mai világ,,nagyon,is énközpontú,,de ez inkább társadalmi,,motiváció,,A mult rendszer megtörte a hitet,,Mi szerintem, ma sem állapodott meg,,Gyermekkoromból emlékszem ,,jó anyám szavaira,,Mielőtt,, Itélsz !! tégy rendet magadba,,

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mindenki!

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe május 29 től junius 7 éig tartó,meditácios elvonulást Tanpai Rinpocséval Kunhegyesen .Tanitások ,Matrázás a világbékéért és minden lény békéjéért.Nagyszerü eseménye ez a megvilágosodásnak ,melyben bárki résztvehet .Tanpai Rinpocse hosszú évek óta tanít Europában és Magyarországon is.Sok tanitványt vezet el önmaga belső békéjének megtalálásához és ébreszti fel szerető szívünket .
bövebb info:www.omahhum.com

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mária!

Dalai Láma : ,, Ha az embert az együttérzés és a jóindulat vezeti, akkor valami automatikusan megnyit benne egy belső ajtót. " Nem vallás függő, az életen túli lény magvát megtalálni, felébreszteni, realizálni, de a legnagyobb és kiteljesedett cselekmény, amit az ember elérhet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nos én nem vagyok buddhista,katolikus családba születtem,de igazából szerintem keresztény,sem vagyok.Ami viszont a buddhizmusra kíváncsívá tett,az a sokezeréves bölcsesség aminek önző módon szeretném hasznát venni:)és amiben bízni lehet.Amúgy a legfontosabb a szeretet,amit úgy sem lehet buddhista,vagy más kategóriájú szeretetnek hívni,csak szeretetnek .szerintem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mikor gyerekként a bátyámmal vitatkoztam, a nagymamám mindig közénk állt: Ne vitatkozzatok! Majd én megmondom, mi , hogyan legyen. Mindig jól mondta, s mindig jól döntött. Míg írásodat olvastam, Kedves Katalin, ez jutott eszembe.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

bocsánat elöbb rosszul irtam le: www.omahhum.com

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sztem ne vitázzatok ,harcoljatok egymás egojával és ne találgassatok. Buddha tanitásait könyvekből nem lehet realizálni.Keressetek fel egy igazi Mestert akinek szerető szíve eljutat benneteket a valóságba.Van pár körölöttünk itt akár magyarországon is. Egynek őt ajánlanám :www.omamhhum.com
Békesség Minden lénynek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Azért megnézném, Te, ha már ennyire ellenséges vagy, le tudnál - e mondani a civilizált dolgaidról, a vagyonról - ha van :) -, az autódról, a szexről , valakiről egy olyan útért, ami ,, semmi mást" nem ad, csak nyugalmat?! S, hogy önmagad megismerd, határaidat, kétségeidet , haragodat - :) , kire is haragszol? - stb. mernél -e Igazat szólni Önmagadhoz, vagy azok a gondolatok lennének az elsők, melyek a Te Egod- ról szólnak?!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A humorod nem rossz, kicsit a Tudáson kell javítani és rögtön elmondhatod magadról, asszem, sejtem, mi akar lenni az a buddhizmus, meg az a a jóga. Keress rá törvényeire, gyökereire, olvass, tanulj meg hallgatni, meghallgatni, tisztelni mindent, mi és ki él, stb. Az Én nem én vagyok, hanem a Felsőbb Én - em. - ez lelki - . Neked is van olyanod, talán csörgess rá és beszélgessetek! :) :) De az egot - pszicho - a Fraudit, hagyd ki belőle! Picit fikarcnyi köze nincs hozzá.

Kellemes találkozást kívánok!

Válasz

szőke krisztina üzente 14 éve

a buddhizmusban három út van, de egy az irány...tod: a megvilágosodás :))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Buddha nem támadott más vallásokat és azt is mondta,hogy semmit ne fogadjunk el azért,mert azt egy Buddha mondta,hanem mindent tapasztaljunk meg,ezért is a buddhizmus nem hitvallás,hanem tapasztalatvallás.
Nem elég intellektuálisan tudnunk,hogy Nincs én,hanem ennek tapasztalattá is kell válnia.Ez ,pedig a buddhizmusban a megszabadulás utána pedig a megvilágosodás.Amíg az én illúzióját valósnak tapasztaljuk,addig mindig követünk el hibákat,még akkor is,ha megértettük valahol,hogy ez csak egy illúzió és igazából nem is létezik.Karma szükséges ahhoz,hogy ebben a világban létezni tudjunk,de erről megpróbálok bővebb infót keresni,mert sokmindent olvastam....
"A buddhizmus nem valami rajtunk kívülálló,valami más.A buddhizmus az,ahogy eszünk,iszunk,alszunk,szeretkezünk,ahogy gondolkodunk,ahogy érzünk."Láma Ole Nydahl

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ha, valami divatos és hasznos is az különösen jó,mert akkor ahhoz többen próbálnak csatlakozni és ez által nő az emberek esélye arra,hogy az igazi célt is elérjék,mert legalább a lehetőség adott,ami az első legfontosabb dolog,a dharma gyakorlásában.Ha nem tudnánk,hogy van buddhizmus,akkor nem is tudnánk Buddha tanításait gyakorolni.
Buddhizmusban többféle út és irány van,mivel az emberek különböző képességűek és más-más a céljuk is,ezért az eltérő embereknek Buddha olyan tanácsokat adott ,ami megfelelő volt számukra,ahhoz,hogy tovább lépjenek.Ígyhát nekünk is azt az utat jó választanunk,ami a számunkra a legmegfelelőbb,és ezt akkor tudjuk megtenni,ha tudjuk és ismerjük a lehetőségeinket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Sziasztok!

Én is gondolkoztam hasonlóképp,mint a cikk írója,de ahogy egyre több tanítást elolvastam,meghallgattam a véleményem is változott.
Most ,csak röviden válaszolok,de egy hosszabb választ,talán inkább bejegyzést is fogok írni,evvel kapcsolatban.
Az emberek egyéni karmája sokféle,nem tudhatjuk,hogy ki mit hozhatott magával előző életeiből és azt sem,hogy ebben az életben,hogyan is alakul pontosan a karmánk,éppen ezért nem lehet megítélni az embereket,hogy ki milyen mértékben kapcsolódik a buddhizmushoz,mert ennek sok oka van és nem érdemes rajta rágódni,inkább azzal kéne foglalkozni,hogy mi mit tehetünk azért,hogy az emberek a felszín mögé láthassanak és megérinthesse őket a buddhizmus igazi célja,jóllehet ez leginkább először a divatos könyveken,mandalákon,szép szobrokon keresztül vezet,aztán amikor ezt már a Dharma részeként(Buddha tanításai) tudják alkalmazni,a gyakorlatok során ,akkor ezek igazán a segítségükre lehetnek ,abban,hogy fejlődjenek .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

szerintem nem kell legyőzni az én-t, csak tudni kell kívülről szemlélni. talán ez a példa jó szemléltetésnek:
egyszer utaztam este a buszon, nagyon fáradt voltam; amolyan félálomban ringatóztam. hallottam, értettem a körülöttem ülők beszédét. egyszerre arra lettem figyelmes, hogy valami gyönyörűen dallamos beszédet hallok, ami semmi máshoz nem fogható. mint a legszebb zene a világon. tehát a tudatomig eljutott a magyar nyelv mint beszéd, de a szavak értelmét már nem fogtam fel a féléber állapotomban. más szemszög és mennyivel hatalmasabb élmény volt! bocs, ha off. a témához

Válasz

Naphegyi Anna üzente 15 éve

Adi!Egyet értek.Mindennek oka van!!!A problémák ott kezdődnek,hogy nem mindig sikerül felismerni a valódi okokat...

Válasz

Naphegyi Anna üzente 15 éve

Jó!...Neked tökéletesen igazad van...csak hogy:téged miért ingerel,hogy mi van körülötted?Hm???A Buddha szuvenírok,a keleti falcs hisztéria,meg a sok ál kellék,ál hit,-stb.stb.Mindig voltak,mindig lesznek...ahogy a karma is ..A nyugalom benned van (ha van...)..és nem körülötted..és az Én-nek ,tényleg nem sok köze van ehhez a bolond világhoz...sem a külsőségekhez....Viszont ha te ,ezt érzed,tudod miért háborogsz azon,hogy más milyen ügyetlenül keresgél ?Szerintem itt arról kéne beszélni-de minek is?-hogy kinek,hogyan sikerült legyőznie az "én"-t ?Módszerek,gyakorlatok,fel ismerések....Nem sok időm volt végig olvasni a bejegyzéseket,de "vissza jövök,és szívesen vitázom veletek...Pillanatnyilag vár a való világ! :)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Elnézést, helyesebb lett volna így pőrén: "minden csak vélemény".

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Minden, csak vélemény....

Válasz

C T üzente 15 éve

Azért azzal nehezen lehetne egyetérteni, hogy nincs karma , azaz ok-okozati törvény .
Csak az van !!!!!! - legfeljebb nem túl feltűnő okokkal , mint a radioaktivitás Madam Curie előtt.

Ha karma nincs, talán se munkahelyed , se pénzed nincs , élj, ha tudsz ezek nélkül a karmák nélkül, sőt a kaja is karma, az éhség is lehet az, vagy te sosem vagy éhes?

Továbbra is az ok-okozat törvény teljes "hívője " vagyok.

Üdv : Adi C.T.

Válasz