[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Buddha tar.hu

Válasz

mlynsky kornél üzente 15 éve

/2.rész/
Magának a beavatásnak során, amikor a beavatandó a palotánál áll, a vadzsracsárja ráhelyezi a vadzsrát a fejre, majd a szívre, és ezáltal arra kötelezi a beavatottat, hogy az erre a tantrára vonatkozó ismereteket és tudást teljes titokként kezelje mondván: „Ha a titkot be nem tartják, a fej és a szív megszakad.” Ezt a mozzanatot nagyon világossá teszik a beavatás során. A beavatásnak ennél a pontjánál, a beavatandó egy kis vizet is kap inni a vadzsracsárjától, aki azt mondja: „Ha a titkok megtartatnak, ez a víz nektárrá válik majd, amely a sziddhik megjelenését vagy a beteljesülést teszi majd lehetővé; azonban ha valaki ebben vétkezik, mindez a poklok olvadt ércévé válik majd.” Ez jelzi azt a hatalmas veszélyt, amely abban rejlik, ha olyanoknak fedünk fel tantrikus titkokat akik nem érettek rá.

Válasz

mlynsky kornél üzente 15 éve

A 7. ok: A tantrikus titkok felfedése azok előtt akik még nem értek meg ennek befogadására.

„Azok előtt akik még nem értek meg” azt jelenti „éretté váltak azáltal, hogy beavatást kaptak”. A Kálacsakrára vonatkoztatva, ez azt jelenti, hogy mindazoknak akik nem kaptak formális Kálacsakra beavatást, nem mutatható meg a Kálacsakra mandala vagy akár Kálacsakra alakja. Semmilyen személynek nem szabad a Kálacsakra jelentését elmagyarázni, aki nem kapta meg ezt a beavatást. Ha megtesszük ez magával vonja ezt a legelemibb bukást. (root downfall) Most nem bocsátkozunk részletekbe, de itt hatalmas veszély rejlik.

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

Láma: Csötyi Nangva Khenpo Rinpocse

Tanítás: Buddha, Tan, Közösség
Időpont: Április 24. 17.00-20.00
Helyszín: Karmapa Ház Bp, VIII. Baross 80.
Részvételi díj: 1000Ft

Beavatás: Kálacsakra meghatalmazás
Időpont: Április 25. 10.00-13.00 és 16.00-19.00
Helyszín: Móricz Zsigmond Gimnázium Bp, II. ker. Törökvész út 48-54.
Részvételi díj: 5000Ft

Tanítás: Meditációk a Belső Ösvény megnyitására és elmélyítésére
Időpont: Április 26. 10.00-12.30 és 15.00-18.00
Helyszín: Karmapa Ház Bp, VIII. Baross 80.
Részvételi díj: délelőtt 1000Ft, délután 1000Ft

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

A szervezőktöl egy kis meghívó:)

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

Kedves Barátaink!


Óriási jelentőségű eseményre szeretnénk felhívni figyelmeteket: Kálacsakra Meghatalmazás lesz Magyarországon!

Kérjük vegyetek részt minél többen Csötyi Nangva Khenpo Rinpocse Kálacsakra meghatalmazásán, aminek történelmi jelentősége kétségtelen!

Kérünk benneteket, minél nagyobb körben terjesszétek az eseményt, hiszen Dalai Láma Őszentsége Csötyi Nangva Khenpo Rinpocsét a ma élő legnagyobb Kálacsakra Mesterként tartja számon, így a minket ért szerencse rendkívüli, szeretnénk, ha minél több ember részesülne belőle!

Minden kérdésre szívesen válaszolunk a 06 30 520 70 70-es telefonszámon.

Köszönettel és üdvözlettel,


Karma Ratna Dargye Ling
Buddhist Meditation Center

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

Szia Adrienne!

Sok sok mester kapott már tanítást "holt" mesterektől:) Sok száz ilyen gyakorlat van. Ezek a mesterek Tiszta földeken vannak, esetleg Shambalában, vagy más vidékeken. Ezekkel kapcsolatba lehet kerülni. Pl Guru Padmaszambhavával, vagy Longcsenpával, stb.....
A gyakorlás kezdetén, természetesen a vizualizáció nagyon homályos. Nekem az volt. Nagy odaadással, hittel, viszon fantasztikusan éles, és életteli. És ez lehet egy kapocs egy megvilágosodott lény között és én közöttem. Azt mondjáka Buddhák és Bódhiszattvék olyanok mint egy kampó. Bele kell kapaszkodni, és húznak felfelé. Csodálatos világ van a szamszárán kívül. Tiszta földek, szent birodalmak, amikkel a kapcsolat kiépítése életben vágó.

Tisztelettel: Máté

Válasz

C T üzente 15 éve

Az istenség tényleg csak a fejedben van , ha elképzeled , vagy papíron , ha lerajzolod stb. Az fejedben vizualizált képen keresztül kapszhatsz valamilyen spirituális kapcsolatot , és ha ott épp egy kisebb vagy nagyobb szintű tanító figyelmét felkelted , akkor az valamit küldhet neked ("csak élő tanító ,kisebb, nagyobb képes erre , halott tanítóhoz való imádkozás halottnak a csók, de jó benne hinni , könnyebb mint fizikai szinten felkeresni valakit- de azt várja , hogy mikor találod meg"- idézet mesteremtől!!.): érzéseket, fényfoltokat a tudatodba vagy éppen semmit , vagy egy másik istenség képét , és akkot te majd elmész talán hgozzá és kérsz egy tanítást , ha megtalálod , de legtöbbször olyan homélyos , mert csak egy eltévedt képrészletet érzékelsz...

A legjobb amit tehetsz , ha nem te vizualizálsz éppen , hogy vársz míg ezek a feltűnt dolgok (fény, kép , érzet, hang) eltűnnek.

Válasz

C T üzente 15 éve

Miért gondolod , hogy mindenkinek látnia kellene és ott az istenséget ahol mondod?

E tekintetben az első választ, amit kaptam : "mindegy , hogy hol sikerül az első gyakorlás során elképzelni..., mindegyik jó !!!!! " - fölösleges ezen "összeakasztani bárkivel is a bajszodat, ha van "

Lehetnek életednek olyan kapcsolódásai , melyek spirituálisak , te nem tudsz róla és ezek ezért lehetségesek.

Minden jót !

Mészáros Adrienne Adi

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

És persze, ott már nincs halál, nincs születés. Buddhaság van, ami
a tudatosság és üresség egysége a dzogcsen szerint.

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

Az Istenség egy magasabb szintű lény mint én, aki valóban létező. Mint pl Guru Padmaszambhava. Őt vizualizálva Padmaszambhava bölcsessége beleáramlik a vizualizált képbe, és valóban Padmaszambhavává válik, Akivel egyesülve a Buddha természetemben tartózkodhatok, ahol is minden Buddha benne van minden Buddhában. Ez minden Buddha eredete. Padmaszambhava eredete, és az én eredetem is. Az Istenségek létezőek, sőt!! Ők ám csak az igazán létezőek:) Az Istenség eljuttata legvégső természetemig, ahol is én leszek az istenség. Nyugaton szeretik egyszerű vizualizálgatásnak gondolni ezeket, de ez nem igaz.

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

Szia!

Szerintem az alsóbb tantrák és a felsőbb tantrák teljes mértékben feltételezik egymást. Egy nyugati embernek kezdetben a hitét, és az odaadását kell kiművelni, hogy a Buddhákat torony magasan maga felett képzelje el. Az alacsonyabb tantrák ezt segítik elő. Lévén, pl a Kriyá tantra osztályban (amit ma már csak elvétve gyakorolnak) az Istenség toronymagasan felettem áll. És a tantra osztályok emelkedésével egyre közelebb jutok hozzá, majd egyesülök vele. De addigra már van egy magasság amivel egyesülhetek! Akik magas tantrába vetik bele magukat, azok max egy homályos délibábbal egyesülnek, mert nem látják az Istenséget.

Válasz

C T üzente 15 éve

A linked Máté a tantra alsóbb beavatásához tartozik, nem erre van szüksége a legtöbb embernek nem csak Mo-on , de sok olyan helyen ahol kellően iskolázottak az emberek , erkölcsileg is. Rengeteg koncentrációs meditációt végeztek a tanulásuk során, csak nem ,egy nem létező (csak a fejedben) , elképzelt isten a koncentráció célja , hanem a tananyag, a tánclépés , az egyenletek...

Az alsóbb tantrák ott elterjedtek ahol az iskola és a vallás egybe nőtt...

Ne higgye senki , hogy egyből a legmagasabb tantra beavatásban részesülne , később meg nem is találkozik ezzel a tanítóval , és csak a baja van belőle , ha egy másikhoz is elmegy . Az meg olyan ritka , hogy valaki egy ilyen beavatás után sehova nem megy többé , de élete végéig ezt gyakorolja minden nap egyszer.

Azok , akik ezt reklámozzák , nemtudják mire vesznek rá embereket és , hogy mit okoz ez majd életükben
!

Válasz

C T üzente 15 éve

A khenpo cím professzort jelent , de nem jelent megvilágosodottat vagy spirituális tanítót , a láma szót is mindenkire ráhúzzák , még azt is így hívják aki mondjuk csak nyelvet tud tanítani, csak ezt nem hangoztatják. Hogy ez a khenpo ki , nem tudni. A névből lehet , hogy a tibeti buddhizmus szakja vonalához tartozik, esetleg.

Válasz

C T üzente 15 éve

Nem mindenkinek van szüksége ilyen beavatásra! Ha viszonylag jól folyik életed inkább arra és környezetedre vigyázz és ne indíts el egy teljesen új dolgot ! Jó hasonlat mikor megszünik egy gyár és olyan állás sehol nincs , neked új iskolát kell elvégezni , új helyre , környezetbe kell költöznöd...., és nem lesz jobb ... - csak itt ebben az esetben te döntöttél a gyár(barátok, család) bezárásáról.

Az menjen el , aki vállalja egy tantrikus beavatás kötelezettségeit !

Pl.1. minden nap gyakorolja amit ott meg KELL fogadnia. Ezzel választott egy buddhista vonalat és ne reménykedjen semmi jóban , ha ezután akármi mással találkozik , akár egy tajcsi tanfolyamon vagy egy kersztény templom meglátogatásán keresztül , mikor nyári buszos kirándulásra megy , vagy akár egy indián vagy afro táncestre megy !!!!

Pl.2. vagy akár tudtodon kívül a felé terelik a környezetedet , hogy kolosrorba kerüljél , ahol szinte csak azért látnak vendégül , mert viszed a pénzt .

Válasz

Gondos Máté üzente 15 éve

Sziasztok!

Itt van néhány hiteles infó a kálacsakra tantráról, és némi infó a beavatás menetéről. Valahol még láttam hitelesnek tűnő írást a beavatás menetéről, ha megtalálom ezt is elküldöm. Valóban fanrasztikus, hogy lesz ilyen beavatás Mo-n:)
Könyv: Somlai György: Táranátha: a Kálacsakra-tantra története. (ez egy egész jó összefoglaló munka)

http://www.freeweb.hu/tarrdaniel/documents/BuddhistaTantra/kalacsakratantra.htm
itt pedig a beavatásról vannak adatok.

Válasz